slonecznikowy to kiepska opcja. dobre sa -oliwa z oliwek, olej rzepakowy, olej lniany, tran - to z plynnych. Zmieniony przez - Sachem w dniu 2005-02-20 17:51:42
[...] -troche sera żółtego Na Twoim miejscu korzystałbym ze źródeł tłuszczy roślinnych nie koniecznie zwierzęcych. Jest pełno olei toczonych na zimno, nie rafinowanych typu olej słonecznikowy, olej rzepakowy, oliwka z oliwek, olej lniany itp. 4 . 27g b , 19g ww , 10g t -25g ryżu brązowego /kaszy gryczanej -100g piersi z kurczaka -sos czosnkowy [...]
[...] t -125g twarogu -migdały ok 35g / orzechy włoskie 30g -kapusta pekińska -pomidor -papryka -sos czosnkowy 50-100ml Wyrzuć sos czosnkowy z diety w ogóle. Zamiast niego dodaj olej słonecznikowy, ewentualnie odrobinę majonezu. Ale sos czosnkowy nie swojej produkcji daruj sobie. 3 . 30,5g b , 3g ww , 21g t -3jaja -papryka -pieczarki -brokuły [...]
Witam Panowie Dokładnie jeżeli chcesz dorzucić masło nie ma problemu ale proponuje te lepsze jakości, lub po prostu olej lniany lub słonecznikowy nie rafinowane tłoczone na zimno. Ja czasami sobie dorzucę olej rzepakowy rafinowany ale to raz/dwa razy w tygodniu jedna łyżka.Oliwy nie kupie bo po prostu za często bym jej nie używał a i jestem na [...]
[...] przeze mnie - nie gotowe słoiki) 6. czy oliwki to dobre źródło tłuszczu? (mam na myśli ogólnodostępne w sklepach i marketach) 7. jak to jest z tłuszczami? każdy olej dobry w diecie? (kokosowy, słonecznikowy, arachidowy, z pestek winogron, rzepakowy, oliwa z oliwek, lniany... wybór jest spory. pytam ze względu na poszukiwania dobrego [...]
Witam Panowie Dokładnie jeżeli chcesz dorzucić masło nie ma problemu ale proponuje te lepsze jakości, lub po prostu olej lniany lub słonecznikowy nie rafinowane tłoczone na zimno.
Witam, ostatnio kupiłem dece i teścia enana z firmy PMP i mam pewne wątpliwości. Po posmakowaniu przypominał mi olej słonecznikowy lecz delikatnie szczypał w język, oba smakowały dość podobnie. Smakowałem po jednej kropli. Czy mogę być spokojny czy raczej fake? Jeśli temat był poruszany to z góry przepraszam ale nie znalazłem odpowiedzi. [...]
Witam, ostatnio kupiłem dece i teścia enana z firmy PMP i mam pewne wątpliwości. Po posmakowaniu przypominał mi olej słonecznikowy lecz delikatnie szczypał w język, oba smakowały dość podobnie. Smakowałem po jednej kropli. Czy mogę być spokojny czy raczej fake? Jeśli temat był poruszany to z góry przepraszam ale nie znalazłem odpowiedzi. [...]
[...] efektów! Widać, że rotacja kalorii(węglowodanów) zaproponowana w książce 2xME + cykl kreatynowy znakomicie się sprawdza w robieniu rekompozycji ciała. Utrata kolejnych cm z pasa bez strat na wadze (a więc ze wzrostem masy mięśniowej) to super wynik! Jak na zaledwie 3 tygodnie diety to zmiany na zdjęciach są już ładnie widoczne. Co [...]
[...] się duże ssanie, poza tym jest ok :-) Pasuje mi ten podział makroskładników :-)) Suple: zma, wit c- na noc Dieta: Posiłek 1: twaróg chudy 210g wpc 10g płatki owsiane 50g olej lniany 10g śliwki 200g /SFD/Images/2015/8/17/465aad928e6c4b41a5e26bbdfcf5d89a.jpg Posiłek 2 kasza gryczana 50g kurczak pierś 210g ser żółty 30g papryka 300g Posiłek [...]
Że tak. Jak do polania to Rzepakowy. Nawet oliwa lepsza niż słonecznikowy. Jak do zapicia (uzupełnienie fatu) to jeszcze lepiej olej rybi. Zmieniony przez - solaros w dniu 2015-08-17 23:08:30
wrzuć do michy więcej warzyw i zamien olej słonecznikowy na inny, smazysz na nim omelata rano? jeśli tak to na pewno starczy mniej niż 10g oleju i lepiej do smażenia dać albo olej kokosowy, albo masło klarowane, albo oliwę ewentualnie słonecznikowy na dobry rzepakowy wymień i też będzie ok poza tym micha lepiej dużo już wygląda :-))
[...] sezamowy na przykład , który jest popularny w kuchniach na wschodzie - też ma dużo o6 i też ludziom nie szkodzi, zawiera dużo antyutleniaczy. Najgorsze są rafinowane, tanie oleje jako źródła o6 (sojowy, słonecznikowy, kukurydziany) - przetworzone, pozbawione antyutleniaczy - źle działają na naczynia krwionośne, wywołują stan zapalny. Jeśli masz [...]
[...] do 2000 kcal (choć myślę, że to i tak za mało). Wybieraj dobre jakościowo źródła białka, węgli, tłuszczu - bułka pszenna, szynka jeśli nie jest domowa a ze sklepu, olej słonecznikowy, ser żółty gouda nie są najlepszym wyborem. Z serów polecam mozarellę i parmezan ze względu na większą zawartość wapnia, mięso "na kanapki" najlepiej upiec [...]
Zastanawia mnie czemu te propy takie ciemne,walilem omege propa to byl prawie bezbarwny. Z tego co pamietam rotex tez tamki zolty byl jak olej slonecznikowy. Moze autor cos wie wiecej na temat tego laba???
Może nie bezpodstawna i zła, ale na pewno mało trafna. Stosunek AA:EPA jest o wiele lepszy. Musiałbym przyjrzeć się tym badaniom. ródłem omega-6 GLA jest właśnie m.in. olej słonecznikowy i sojowy. A skąd ta informacja? Ja opieram się na tym: http://www.nutritiondata.com/facts-C00001-01c209E.html [...]